МОДЕРНИЗАЦИЯ СИСТЕМЫ ТЕХНИЧЕСКОГО РЕГУЛИРОВАНИЯ КАЧЕСТВА ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ: ОТВЕТ ГЛОБАЛЬНЫМ ВЫЗОВАМ ПРОДОВОЛЬСТВЕННОЙ БЕЗОПАСНОСТИ РОССИИ

Аннотация

В статье рассматриваются угрозы продовольственной безопасности России с точ-ки зрения текущего состояния продовольственной системы. Автором предлагается версия, согласно которой реализация в полном объеме целей и задач политики импортозамещения невозможна без государственной поддержки сельскохозяйственной и перерабатывающей отраслей. Ограничение мер государственного протекционизма в условиях членства России в ВТО способствовало рассмотрению технического регулирования качества пищевых продуктов как средства достижения поставленных целей. В результате исследования автором предлагается перечень рекомендаций по модернизации системы технического регулирования в современной России.

MODERNIZATION OF FOOD QUALITY TECHNICAL REGULATION SYSTEM: RESPONSE TO GLOBAL CHALLENGES TO FOOD SECURITY OF RUSSIA

UDK: 338.246.2+006.07
page. 249-256
Chupin Roman Igorevich

Abstract

The article includes the consideration of threats to food security in Russia in respect to the current state of the food system. The author proposes the version according to which the realization of the goals and objectives of the policy of import substitution is not possible without the government administration of agri-cultural and food industries. Limitation of the government administration in terms of Russia's membership in the WTO has been facilitated at consideration of the technical regulation of food quality as a means to achieve it. As a result, the author offers a list of recommendations for the modernization of technical regulation system in modern Russia.

##plugins.themes.bootstrap3.article.main##